Genrevalinta

Fantasiaroolipelit ovat tunnettuja ja varmaan roolipeleistä kaikista pelatuimpia genrejä. Se ei kuitenkaan ole ainoa genre, jota on mahdollista hyvällä porukalla pelauttaa (:o!). Mitä muita genrejä olette kokeilleet? Oletteko saaneet aikaan roolipeliä, joka vaihtelisi genreä kesken pelin?

 Meikäläisen peliporukalla on pelitetty pääasiassa juurikin sitä fantasiaa, mutta on tullut hyvää palautetta genrevaihdoksesta, joka mahdollistaa aivan uudenlaiset skenaariot. Fantasia on hyvä peliformaatti sen lukuisten rotuvalintojen, kykyjen ja hurjien seikkailujen myötä. Mitä jos pelaajat tahtovat erilaisen maailman? Viimeisin meikäläisen kampanjoista, nimeltään Rotanmyrkky, on suunnattu steampunk-pohjaiselle roolipelille.

On virkistävää vaihtaa genreä ja juuri se tapahtui kun siirryimme vanhasta Myrskyn Sankarit kampanjasta sen päätyttyä Rotanmyrkkyyn (Joka toteutetaan Myrskyn Sankarien pelijärjestelmällä.) Fantasiaroolipelissämme, Myrskyn Sankareissa, pelaajat halusivat jatkuvasti ostoksille tai mahdollisuuden kaupitella tavaroita, mutta eivät saaneet mahdollisuutta siihen pitkään aikaan pelimestarin pyristyksistä huolimatta. (Pelaajat ovat suurilta osin etsintäkuulutettuja läpi kuningaskunnan ja ainoa ”aito” kauppias, joka myös ostaisi jotain on kieroakin kierompi Mortimir.) Roolipelin ollessa jännittävä, pelaajat olisivat halunneet myös seikkailla kaupungeissa, eivätkä metsissä tai juonitella tien oheisissa puskissa. Rotanmyrkky on suunnattu täydelliseksi vastakohdaksi tähän.

Myrskyn Sankarit tarjosi huikean seikkailun, joka oli täydellinen aloittelevalle peliporukalle ja pelijohtajalle, mutta suuntasin Rotanmyrkystä jotain täysin erilaista. Sen sijaan, että pelaajat matkaisivat joka roolipelin aikana kilometrikaupalla metsän kolkasta ja luolasta toiseen, Rotanmyrkky perustuu suurkaupunkiin, New Hamptonshireen, joka on täynnä saasteita ja mysteerejä. Pelaajilla on kaiken aikaa mahdollisuus käydä kauppiaan tai parantajan luona ja olla tekemisissä muiden kanssa. Peliympäristön lisäksi genremuutos vaikuttaa positiivisesti pelaajiin ja luo uusia mahdollisuuksia. 

Tätä kautta tällä peliporukalla on siis hyvä vaikutelma näinkin radikaalista ja äkillisestä genrevaihdoksesta. Mikä on radikaalein muutos, minkä sinun peliporukkasi on tehnyt? Mikä genre on suosikkinne tähän mennessä? Täälläpäin seuraava, jälleen radikaali muutos, tulee Paranoia-pöytäroolipelin myötä, joka asuttaa pelaajat maanalaiseen alfakompleksiin scifin ja petturuuden merkeissä…

 

Nautinnollisia ropehetkiä!~Goblin King

Leave a comment